TUZLU KURABİYE

2 yumurta akı (sarıları üzerine)

150 gr tereyağ (veya margarin)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Yapılışı :
Yumurtanın sarılarını üzeri için ayırıyoruz. Oda sıcaklığında ki tereyağ ile tüm malzemeleri karıştırıp en son una kabartma tozunu katıp, eleyerek koyuyoruz. Yoğurup kurabiye hamurunu yapıyoruz.Merdane ile yarım cm kalınlığında açıp 3cm lik karelere kesiyoruz. Patates kesicisi ile yaparsanız kenarı tırtıklı güzel duruyor. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otunu gezdiriyoruz. 170 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip fırını kapatıyoruz. Bir iki dakika sonra çıkarıp soğuyunca tepsiden alıyoruz.
Afiyet olsun..

Yorumlar