TÜRLÜ GÜVEÇ

Kemikli kuzu eti
200 gr taze fasulye
2 patlıcan
2 kabak
2 patates
4 domates
3 soğan
1 havuç
1 sap pırasanın beyaz kısmı
3-4 Sivri biber
1 adet kapya biber
Bir kaşık salça domates biber karışık
İsteğe bağlı 3 diş sarımsak
Tuz
Sızma yağ
 Yapılışı :
İlk önce patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp hafifçe kavuruyoruz. Eti ekleyip suyunu saldırmadan çeviriyoruz. Domatesi küp küp doğrayıp ekliyoruz.Biraz pişiriyoruz. Patlıcanları sudan çıkarıp yıkıyoruz. Tüm sebzeleri iri doğruyoruz birbiri ile karıştırıp güveç tenceresine ilave ediyoruz. Bir iki çevirip sularını bırakıncaya kadar kısık ateşte ağzı kapalı pişiriyoruz.Yarım saatten fazla bu şekilde arada hafiften dağıtmadan çeviriyoruz. Sebzeler suyunu iyice salınca üzerlerine kadar sıcak su koyup pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar