TOKAT KEBABI

Yöresel yemeklerimizi birebir yapmak tabiki çok zor. Ama bu lezzetlerden mahrum olmamak için evde ki imkânları kullanıyoruz..Ben de kendimce ana hatlarına sadık kalarak fırında yapmaya çalıştım..Kusurlarımız affola..
Malzemeler:
Yarım kg kemikli kuzu eti
5 adet patlıcan
2 adet patates
3 adet bütün sarımsak
3 adet domates
10 adet sivri biber
1 adet sogan
Tuz karabiber
Zeytinyağ
Yapılışı :
Tokat kebabinin özelliği sebzeleri iri doğrayıp su koymuyoruz.Etin ve sebzelerin suyu ile pismesi…
PatlicanlarI ikiye ve ortadan bölüp tuzlayıp bekletiyoruz.Domates Patates ve soğanı iri elma dilim kesiyoruz. Sarımsakların dış kabuğunu alıp bütün bırakıyoruz.En lezzetlisi de bu :))
Patlıcan et domates patates sıra ile diziyoruz. Aralara biberleri soğan sarimsakları yerleştiriyoruz.
Tuzunu biberini atıp Yağını gezdiriyoruz. Su koymuyoruz. Et ve sebzelerin saldigi su yeterli geliyor Tepsinin üzerini yağlı kağıt ve folyo ile kapatıp 180 derece fırında bir saat sonra üzerini açıp 200 derecede yarım saat pişiriyoruz.
Dilerim Tokat ta da yemek nasip olur. Olağan üstü bir lezzet çıkıyor.Yanına ayran ve lavas ile servis yapiliyormus. Afiyet olsun..

Yorumlar