TEPSIDE KUMPİR

Sokak lezzeti diye bildiğimiz KUMPİR i birde evde tepside deneyin.
Sanırım müdavimi olacaksınız..İster çay saatine ister et tavuk yemeklerinin yanına hatta kahvaltıya çabucak hazırlandığı ve şık sunumu için misafire ikrama karar sizin..
Yapım aşamaları fotoğrafın devamında….
Malzemeler :
5 adet patates
2,5 yemek kaşığı tereya
Tuz
Garnitürü için:
1 çay bardağı sucuk
1 çay bardağı Sosis
1 çay bardağı kornişon turşu
1 ortaboy havuç
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı mısır
1 çay bardağı Zeytin (yeşil siyah)
1 su bardağı kaşar peyniri
Üzeri için:
Ketçap
Mayonez
Yapılışı :
Patatesleri haşlayıp kabuğunu soyup eziyoruz. Tereyağını ekleyip erimesi için patatesin sıcağı ile karıştırıyoruz.Tuzunu atıyoruz .
Bezelye havuç mısır haşlanmış olsun..Sucuk sosisi küçük küçük doğruyoruz.Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıyoruz. Kaşar peynir rendesinden patatese biraz karıştırıyoruz.Mısır kornişon hariç hepsini harmanlayıp tepsimize 1,5 cm kalınlığında yayıyoruz. Üzerine kaşar peyniri rendesini yayıp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından alıp kornişon ve mısırı ilave ediyoruz.
Üzerini ketçap ve mayonez ile süslüyoruz.
Afiyet olsun …
20170801_170700.png

Yorumlar