TEPSIDE IÇLI KÖFTE

MALZEME :
Hamuru için:
2 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 adet haşlanmış patates
1 su bardağı un
1 kasık domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 tatlı kasigi tuz
1 tatlı kasigi pul biber
içi için:
200 gr kıyma
3 adet sogan
1 kasik domates ve biber salcasi karışık
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi tuz
1 su bardagi ceviz ici
Bol maydanoz
2 yemek kasigi siviyag
üzeri ve alti için zeytinyağ
Yapılışı:
Tepside içli kofte lezzet olarak bildiğimiz içli kofteyi aratmıyor.Üstelik cok cabuk hazirlaniyor.
Patatesin kabugunu soyup ezilecek kıvamda haslıyoruz .Haslaninca sudan alıp soğutuyoruz.Suyunu dökmeyin .Bulguru Yoğururken ve tepsiye döşerken elinizi islatmakta kullanin.
Lezzet suyunda döküp ziyan etmeyin.
Bulgura tuzunu koyup üzerine 2 su bardağı sıcak su koyup agzini örterek şişmeye bırakıyoruz .Bu arada icini hazırlıyoruz.
Soganlari yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz.Kıymayı  İlave edip kıyma suyunu çekene kadar kavuruyoruz .Salcaları koyup bir iki kasik su ilave edip aciyoruz kıymaya yediriyoruz.Tuzunu baharatlarını atıp biraz ılıdıktan sonra maydanoz ve cevizini ilave ediyoruz.
Şişen bulgura diğer tüm malzemeleri koyup yumusak bir hamur kıvamında yoğuruyoruz .Kıvamina getirmek için patatesin haşlanan suyundan kasikla ilave edebilirsiniz.
26 cm borcama tam geldi ve 8-10 Kişilik cikiyor.
Hamurunuzu ikiye bölün yarisi alta yarisi uste.Tepsinin altını bir kasik zeytinyag ile yağlayın .Hamurun yarısını tepsiye iyice duzlestirerek yayın.Ayni kalınlıkta yaymaya dikkat edin.Kıymalı ici üzerine yayın.
Diger yarısını uzeri icin yayacağız ama butun yayamazsiniz.Hamurdan limon buyuklugu parçalar koparıp elinizin arasinda bastırıp duzlestirerek parçalar yapın kıymanın uzerini kapatın.Parcalari yaparken elinizi patatesin suyu ile sık sık ıslatın .
İki kasik zeytinyag ile uzerini yağlayıp dilimleyin. 200 derece ısınmıs fırında kızarana kadar pisirin .
  • Afiyet olsun...

Yorumlar