TAVUKLU BEZELYE

Bezelyeyi bir de böyle deneyin..
Malzemeler :
2 su bardağı bezelye
Tavuk eti
1 adet patates
2 adet havuç
2 adet soğan
1 kaşık domates salçası
Sıvıyağ
Tuz
Üzerine dereotu
Yapılışı :
Bezelyeyi derin dondurucudan çıkardı iseniz bir iki dakika haşlayıp süzün. Konserve aldınız ise biraz ılık suda bekletin..(yemeğe herhangi bir koku yapmasın)
Tencereye soğanı küp küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştiriyoruz. Tavuk eti derisiz istediğiniz yeri kullanın.
Soğana tavuk etini kuşbaşı dograyıp ekleyin .Biraz kızarır gibi çevirin. Küp doğranmış havuç ve patatesi de ekleyip birlikte 3-5 dakika çevirin. Bezelyeyi ekleyip üzerine çıkana kadar sıcak su koyup tuzunu atın.Pişince dereotu ekleyip altını kapatın. Afiyet olsun..

Yorumlar