TAVADA LAHMACUN

Hamuru için:
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
İçi için:
  • Yarım kg kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay bardağı domates sosu
  • Biraz maydanoz
  • Pul biber, karabiber
  • Tuz
  • Biraz sıvı yağ
Yanına:
  • Marul
  • Domates
  • İnce kıyılmış soğan
  • Limon

Tavada Lahmacun Tarifi Yapılışı

Unu malzemelerini katıp yavaş yavaş ılık su ilave edip mayalayalım. Yumuşak bir hamur yapalım. Kabın üzerini streç filimle kapatıp 1 saat kadar bekletelim. Bu arada içini hazırlayalım. Kıymaya soğanı maydanozu robotta çekip diğer malzemeleri katıp biraz su ekleyerek hamura sürülecek kıvamda akıcı bir iç yapalım. Mayalanan hamurdan büyüklüğü isteğinize bağlı parça koparıp fazla unlamadan merdane yada oklava ile açın. Ne çok kalın ne de kopacak kadar çok ince olmasın. Üzerine ince bir tabaka kıymasını sürüp elinizin tersi ile kaldırıp teflon tavaya koyun. Tavaya kapak kapayın üzerindeki kıyma pişsin. 3 dakika yeterli geliyor. Kapaklı tencereye koyun buharıyla yumuşak kalsın. Yanına yeşillik marul limon domates ince kıyılmış soğan ile servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar