TAGLIATELLE İTALYAN MAKARNASI

Malzemeler :
3 su bardağı un
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 çay bardağı su
Sosu için :
2 adet domates rendesi
Sıvı yağ
Tuz
Üzeri için:
Tereyağlı kırmızı biber
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı :
Elde açma makarna gibisi yok.Bildiğimiz erişte makarnayı biz kısa keseriz.Bu ise uzun..Hazırı da satılıyor ama el lezzeti bir başka tabii :))
Unun ortasını açıp yumurtaları kırın tuzu atın çırpın .Yandan unları toplayarak yoğurun yumurtalar unu toplamaya yeterli olursa su eklemeyin.Sert bir hamur oluyor.Streç filime sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.İki parçaya bölüp açın.Ne çok ince ne çok kalın olsun.20 cm den kısa olmayacak şekilde şeritler kesin.Yapışmsması için unlayın pişirme kağıdı üzerine serin.Tuzlu kaynayan suya atıp haşlayın.Üzerine istediğiniz sosu yapabilirsiniz.Ben domatesli sevdiğim için domatesli yaptım.Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı nane de ekledim.Biraz bizden de esintiler kattım :)) Afiyet olsun...

Yorumlar