SÜTLÜ BÖREK

  • 3 adet yufka
Arasına sürmek için :
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
İçi için :
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
Hazırlanışı
Şimdiye kadar yediğiniz en güzel böreklerden biri olacak. Su böreği tadında. Derin dondurucuda saklanabilir. Isıttığınızda yeni yapılmış gibi.
Derin bit kaba yumurtaları kırıp yağ süt ile iyice çırpın. Peynirli içi yapın.
Tepsiyi az bir şey yağlıyoruz. İlk yufkayı seriyoruz. Diğer yufkaları 4 e 5 e bölüyoruz. Aralarına sütlü karışımdan sürüyoruz. Yufkaları sererken dümdüz sermeyin su böreği yufkası gibi buruşuk dalgalı serin. Ortaya peynirli içi koyun. Tekrar döşeyin. Benim tepsim borcam tepsisi boyunda yufkalarım yufkacıdan alındığı için büyük boy. Paketlerden kullanıyorsanız küçük ise 4 yufka kullanın. Bitince dilimleyin. Kalan sütlü karışımı üzerine gezdirerek hepsini dökün. 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yorumlar