Ana içeriğe atla
- Malzeme :
Tabanı için 3 adet patates
Yarım kg kıyma (kuzu-dana karisik)
1 adet soğan
1 dış sarımsak
3 adet sivri biber
4 adet çeri domates
maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sıvıyağ
Yapılısı :
Patateslerin kabuğunu soyup yuvarlak dilimliyoruz.Borcama dizip yağlayıp tuzluyoruz 200 derece fırında hafif pembeleşene kadar kızartıyoruz .Fırından çıkarıyoruz.
Mutfak robotunda soganı sarımsağı maydanozu incecik çekiyoruz.Kıyma ile birlikte baharatlarını tuzunu katıp yoğuruyoruz. Patateslerin üzerine kıymayı yayıp döşüyoruz.Sıvıyag ile elimizle biraz yagliyoruz.Üzerini dilimledigimiz domates ve biberlerle süslüyoruz.180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz .Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder