ŞEHZADE KEBABI

Şahzelere layık bir kebap..
Malzemeler :
1 kg patlıcan
Yarım kg kuzu kuşbaşı
15-20 adet arpacık soğan
10 adet sivribiber
5 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı :
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu ve elma sirkeli suda bekletiyoruz.Elma sirkesi yağ çekmemesini sağlıyor. Daha sonra sudan çıkarıp iyice kuruluyoruz ve parmak uzunluğunda dilimleyip doğruyoruz.
İlk önce kuşbaşı kuzu etini ateşe koyup kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bu arada patlıcanları rengi dönene kadar kızartıp kağıt havluya çıkartıyoruz. Arpacık
soğanları tavada hafif kızartıp suyu çeken eti ekliyoruz. Salça yerine domates püresi de kullanabilirsiniz.Biraz su ile salçayı inceltip etli soğana ekliyoruz.Tuzunu karabiberini ekliyoruz. Fırın kabına patlıcanları alıp üzerine etli sosu gezdiriyoruz.Domates dilimlerini üzerine döşeyip aralarına sivri biberleri yerleştiriyoruz ve pişirme kağıdı ile kapatıp 180 derece fırında 45 dak.pişiriyoruz. Daha sonra kağıdı açıp 15 dakika daha fırınlıyoruz.
Afiyet olsun…

Yorumlar