ŞEFTALİ REÇELİ

Malzemeler :
4 adet şeftali (büyük)
4 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tereyağ
Yapılışı :
Şeftalilerin kabuğunu soyup Çekirdeklerini çıkarıp dilim dilim doğruyoruz.Üzerine toz şekeri koyup karıştırıyoruz..Ocağın küçük yerine koyup kısık ateşte şekerin erimesi için bırakıyoruz.Şeftalileriniz su salmazsa yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz.Kaynayınca altını kapatıp yarım saat kadar bekliyoruz.Şeftaliler şekeri biraz içine çekiyor.Tekrar altını açıp şeftaliler dibe çöküp kıvam alınca tereyağ ekliyoruz parlaklık veriyor.Limon suyunu ekleyip 3 dak daha kaynatıp kapatıyoruz.Üzerinde ki köpükleri alıp kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıyoruz.Kışın mis gibi reçeliniz hazır..Afiyet olsun…

Yorumlar