SEBZELI BULGUR PİLAVI

Tamamı doğal kışlık ürünlerden yapılan yemeğin lezzeti bambaşka oluyor…Şehriyeli bulgura yemeklik kuru patlıcan, kuru domates, kuru biberlere köy tereyağı da eklenince özlenen bir bulgur pilavına kavuşuyorsunuz….
Kırmızı pul biberde ekleyince…
Gelelim Tarifine ..
Malzemeler :
2 su bardağı Şehriyeli bulgur
10 adet kuru domates
1 kase yemeklik kuru patlıcan
3 adet kuru kırmızı biber
2 adet sivribiber
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Pulbiber
Yapılışı :
Önce kuru domates patlıcan ve biberi bir saat kadar ılık suda bekletiyoruz. Suyunu döküp patlıcanları 10 dak . kadar haşlayıp süzüyoruz iyice kuruluyoruz. Pilav tenceresine tereyağı koyup eritiyoruz. Patlıcanları ,küçük küçük kestiğimiz domates biberi de ekleyip biraz kızartıyoruz.Bulgurunuz şehriyeli değilse ayrı bir yerde yarım su bardağı tel şehriye kavurup ekleyebilirsiniz.Bulguru da ilave edip tuzunu atıp 5 su bardağı su ekliyoruz.Kısık ateşte pişirip suyunu çekince pul biber gezdirip demlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun..

Yorumlar