PÜRE YATAĞINDA MANTARLI ET SOTE

Püre için:
6 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
50 gr tereyağ
Tuz
Sote için:
Yarım kg kuzu kuşbaşı
7-8 adet mantar
4 adet orta boy domates
4 adet sivri biber
Biraz sıvı yağ
Tuz, karabiber ,kekik
Hazırlanışı
Püre : Patatesleri yıkayın bir tatlı kaşığı tuz attığınız suda haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuğunu soyup ezin. Tencereye tereyağını koyup eritin. Ezilen patatesleri koyup yağı yedirin sıcak sütü döküp çekene kadar çevirin. Tuzu az ise ilave edin. Rendelenmiş kaşarı da koyup altını kapatın. Püreniz hazır.
  • Sote :Etleri tencereye koyun kendi suyunu çekene kadar pişsin. Bu arada mantarları temizleyip dörde bölün, biberleri ve domatesleri de ayni şekilde kesip hazırlayın. Etler suyunu çekince biraz sıvı yağ koyup hafifçe kavurun mantarları ilave edip birlikte soteleyin. Mantarlarında saldığı su çekince biberleri ilave edin hafif kızarınca domatesleri tuzunu karabiberini kekiğini koyun. Koyu kıvam alana kadar pişirin. Servis tabağına önce püreyi üzerine soteyi döküp servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar