PİZZA

4 su bardağı un
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
125 gr margarin
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker. 1 paket kabartma tozu
Tuz
Üzerine:
1 çorba kaşığı ketçap
Sucuk, sosis, salam, kaşar peyniri zeytin sivribiber isteğe göre vs.
Pizza Tarifi'nin Yapılışı
  • Sert olmayan bir Hamur yapılıp merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır. Gerekirse elinize yapışmayacak ayarda biraz daha un ilave edebilirsiniz.Maya olmasına rağmen bekletmenize gerek yok. Merdane ile bir parmak kalınlığında acın .Tepsiyi yaglamaniza gerek yok.Kenarlarını tepsinin içinde biraz yükseltin, eriyen kaşar yapışmasın.Ketçap hamurun üzerine sürülür. Dilerseniz salçada sürebilirsiniz. . Az kaşar peynir rendesi gezdirilir. Pizza malzemeleri küçük küçük doğranıp yayılır.Tekrar kaşar peynir rendesi ile üzeri örtülür.Bir avuç dolusu kaşar peynir rendesinden ayrılır.180 derece ısıtılmış fırına verilir. 25 dak.gibi Hamurun altı pembe bir renk alıp pişince çıkarıp kaşar rendesi atılır fırın kapatılır 10 dak içinde bırakılır.Kendi sıcağıyla erisin. İstenilen görüntü ve tadı veriyor. Geniş üçgen dilimlere kesilip servis yapılır. Afiyet olsun.

Yorumlar