PATLICAN DÖVMESİ

Malzemeler:
4 adet patlıcan
2 adet domates
4-5 adet sivri biber
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Maydanoz
Tuz
Pulbiber
3-4 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Elazığ Malatya yöresine ait güzel bir yaz yemeği. Genelde yanında lavaş ve ayran ile ikram edilir. Kemer patlıcan yerine bostan patlicanida kullanilabilir. Domates biber ilave etmeden yalnızca yağda da köz patlıcan sotelenerek de yapılır. Hatta patlıcan közlenmeden haşlayıp da yapılabiliyor. Ben bu şekilde yaptım. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyuyoruz. Kuşbaşı doğruyoruz. Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp zeytinyağında biraz kızartıyoruz. Domateslerin de kabuğunu soyup kuşbaşı doğrayıp sarımsak rendesi ile birlikte bibere ilave ediyor biraz pişiriyoruz. Doğradığımız patlıcanları bu karışıma ilave edip tuzunu biberini katıp kısık ateşte domates suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğutup maydanoz ile süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar