PATLICAN BELİKIRIK

Malzemeler
4 adet kemer patlıcan
3 adet domates
Köftesi için:
Yarım kg kıyma
1 adet sogan.
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
Maydanoz
Baharat
Karabiber tuz
Sosu için :
1 kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup 20 dakika tuzlu suda bekletiyoruz. Sonra çıkarıp yıkıyoruz. Köfte için soğanı, biberi, maydanozu çok küçük doğrayıp tuzunu baharatını da ilave edip kıyma ile yoğuruyoruz. 15 dakika dolapta dinlendiriyoruz. Patlıcan ve domatesleri dilimliyoruz ,fakat kopartmadan dikkatli yapıyoruz. Dilimlerin aralarına kıymadan parçalar koparıp köfte gibi yerleştiriyoruz. Patlıcanlar köfte koydukça bükülüyor. Üzerine tereyağ, sıvı yağ karışımı içinde biraz erittiğimiz salçalı dosu döküp patlıcanların uç kısımlarına gelecek kadar su koyup 180 derece fırında üzerini kapayıp 45 dakika pişiriyoruz. Daha sonra üzerini açıp 15-20 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar