PATLICAN BALIĞI

Malzemeler :
3 adet patlıcan
1 kase galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
Sosu için :
1 yumurta
1 şişe soda
Aldığı kadar un
Tuz
Karabiber pulbiber
Bir tutam kekik
1 çay kaşığı toz çeşni (isteğe bağlı)
Yapılışı :
Patlıcanları alacalı soyuyoruz. Önce ortadan ikiye sonra onları da uzunluğuna dörde bölüyoruz. Parmak gibi olacak. Tuzlu suda 5 dak haşlıyoruz. Fazla tutmayın erir. Sudan çıkarıp süzgeçte soğutuyoruz. Soğuyunca fazla suyunu sıkıp mutfak havlusu üzerinde nemini alıyoruz. Sos için yumurtayı kırıp, soda ile çırpıyoruz aldığı kadar un ekliyoruz. Fazla koyu olmasın. Bastırınca patlıcanların üzerinde duracak kadar olacak. Sosdan çıkarıp galeta ununa bulayıp sıcak yağda kızartıyoruz. Çıkanları mutfak havlusunda bekletip servis tabağına alıyoruz. Yanında sarımsaklı yogurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Yorumlar