PATATESLI FİYONK BÖREK

Malzeme :
3 adet yufka
3 ortaboy patates
2 adet soğan
Maydanoz
Tuz karabiber pul biber
Sürmek için
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
Sıvıyag ile homojen bir karışım..
Üzeri için susam çörekotu
Yapılışı :
Bir yufkadan 4 adet çıkıyor.Dilerseniz miktarı arttırabilir,iç olarak peynirli kıymalı da yapabilirsiniz...
  • patatesli ic icin patatesleri haşlayıp eziyoruz ve kavrulmuş sogan ile karıştırıp tuzunu biberini ekliyoruz..
    Yufkayı tezgaha yayıyoruz.Dairesel kenarları gidecek şekilde kesiyoruz kare bir yufka elde ediyoruz.
    Onu da 4 tane olacak şekilde bölüyoruz. Her bir parçayı ortasından büzüyoruz.Yoğurtlu karışımdan sürüp fiyongun iki tarafına içten koyup önce yanları kapatıp kenarları ortaya getiriyoruz.Kestigimizde çıkan parçayı ortasına sarıyoruz.Tepsiye dizip kalan yoğurtlu harcı üzerine sürüp susam çörekotu ile süslüyoruz.180 derece ısınmış firinda kızarana kadar pisiriyoruz .Afiyet olsun…

Yorumlar