MANTAR KAVURMASI

1 kg kültür mantarı 
4 diş sarımsak 
100 gr tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber 
1 limon sıkılmış su
Şapkalı sevimli bir yiyecek  mantar 

Doğada 5 milyon türü bulunan 9 bin yıllık geçmişe  sahip  ekosistemin parçası bir canlı türü.. Bitki gibi görünsede bitki denmez. Sporla ürerler. Sınıfına ve gurubuna göre isim alırlar.
Diyabete bağışıklık sistemi.,kalp sağlığı, diyet açısından kullanımı önem taşır. Vitamin, mineral bakımından zengindir. Etin yerini tutacak kadar protein taşır. 
Genelde mutfaklarda kullanılan mantarlar, doğada kendinden türeyen  yada yetiştirme ile üretilen kültür mantarlarıdır. Satın alırken bilinen ekolojik pazarlardan yada üretim merkezlerinden kontrolü yapılmış ürünler tercih edilmelidir. Zehirli türü olduğu için dikkatli kullanılmalıdır. 
Çorbası, kızartması, garnitürü ile tek başına sevildiği gibi, birlikte pişince ete, makarnaya hatta sebze yemeklerine hamur işlerine bile lezzet katar. Kavurması ise vaz geçemeyeceğiniz bir lezzet olacak.. 
Mantar çabuk kararır. Bu yüzden evvela limonlu su hazırlayalım. Mantarların üzerindeki kirli dışını soyalım hemen limonlu suya atalım. Daha sonra geniş bir tencereye 4 e bölüp ateşin üzerine alalım. Sarımsakları ince ince doğayalım. Tereyağını bir kaşık zeytinyağını da gezdirelim. Mantarlar suyunu salıp çekince çevirerek kavuralım. Soğan koymak isterseniz mantarlar dan önce biraz soğanı kavurun. Sarımsak çok yakışıyor. Kavururken tuzunu, karabiberini atın. Acı koymayın. Mabtarda acı istenen bir tat değildir. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar