ISPANAKLI MANTARLI GRATEN

Malzemeler :
1 kg ıspanak
15 adet mantar
2 adet soğan
Tuz karabiber
Beşamel sos için :
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için :
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
İspanaklari temizleyip çamuru gidene kadar yıkıyoruz. Süzgeçe koyuyoruz.Bu arada 2 adet soğanı küçük küçük doğrayıp tencerede kavuruyoruz. Mantarları temizleyip dörde bölüyoruz. Soğanlara ekliyoruz.Biraz ceviriyoruz doğranmış ispanagi ekliyoruz. Saldığı suyu çekince kavuruyoruz . Fırın kabına alıyoruz. Beşamel sos için tereyağ ile unu kavurup sütü ekliyoruz. Muhallebi kıvamında karıştırarak pişiriyoruz. Mantarlı ispanagin üzerine yayıyoruz. Kaşar peyniri rendesi ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..

Yorumlar