MALATYA BULGUR KÖFTESİ

Malzeme:
Yarım kg kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
2 yemek kasigi irmik
Tuz
Pul biber
Karabiber
Maydanoz
Reyhan
Kızartmak için sıvıyağ
Yanina sarımsaklı yoğurt
  • Yapılışı:
    Bulguru irmiği üzerine 2 su bardağı sıcak su koyarak ıslatıyoruz.15 dak kadar bekletip icine rende kıvamında ince kıyılmış soğanı kıymayı ve diğer malzemeleri koyup yoğuruyoruz .Yoğururken elinizi ara sıra suya batırabilirsiniz.
    Avuç icinde yuvarlayıp bastırarak cok kalın olmayan yuvarlak köfteler yapıyoruz.
    Tavada kızartıp sarımsaklı yoğurt ile servis yapıyoruz.
    Ilık yada sıcak olarak yenilebilir.Köfteler buzlukta pişirilmeden saklanabilir .Çıkarınca kendi halinde çözülmeye bırakıp oyle kızartın .
    Afiyet olsun..

Yorumlar