MAKLUBE

Arap’ların yemeği olan MAKLUBE nin kelime anlamı ters çevir demekmiş..İstediğiniz sevdiğiniz karışımla yapabilirsiniz.Tavuk Eti de yakışıyor..
Malzemeler :
2 su bardağı pirinç
2 patates
2 patlıcan
2 havuç
1/2 kg kuzu eti
2-3 sivri biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 domates
Tuz
Karabiber
Tereyağ sıvıyağ
Yapılışı :

Pirinci sıcak su ile ıslatıyoruz.Bu arada Eti üzerini geçecek kadar su ilave edip pişiriyoruz.Patatesi yuvarlak dilim patlıcanı kuşbaşı doğrayıp ayrı ayrı kızartıyoruz. Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını çekmeleri için bekletiyoruz.Eti domates ve sivribiber ile soteliyorız.Çevrilmeye uygun bir tencerenin iç yanına patatesleri döşüyoruz.İlk sırayı yapın ortası doldukça bir üste çıkarsınız.Pirinci süzün çok küçük doğradığınız havucu pirinç ile karıştırın.
Ay şeklinde doğradığınız soğanları tencerenin altına üzerine et soteyi yayın.Üzerine patlıcanları ekleyin.Pirincin yarısını üzerine yayın.Sonra bir sıra patates dilimi döşeyin .Tekrar Pirincin kalan yarısını koyun.Tuzunu biberini ekleyin.Üzerini tabak ile kapatın.3 bardak sıcak su ilave edip pişirin.Yarım saat kadar dinlendirip servis tabağına ters çevirin. Üzerini süsleyin .Yanında salata veya yoğurt ile servis yapın.Afiyet olsun

Yorumlar