MAKARNA PASTASI

Malzemeler :
1 paket fırın makarna
Bolenoz sosu için:
1 adet irice soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 dal kereviz sapı
1 adet havuç
2 adet domates
300 gr kıyma
Bir tutam kekik
Karabiber tuz
Sıvıyağ
Arası için :
200 gr kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
Makarnayı bol suda haşlıyoruz.Bu arada geniş bir tencerede sosu yapmaya başlıyoruz. Önce soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile kavuruyoruz. Kavrulurken havuç rendesini ekleyip birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine küçük küçük kestiğiniz kereviz sapını sarımsakları ekliyoruz. Kıymayı ilave ediyoruz.Kıyma kavrulunca küp küp kestiğimiz domatesi ekliyoruz.Tuzunu karabiberini ekleyip 5 dak.pişiriyoruz.Kekiği serpiyoruz. Bu arada Haşlanan makarnayı süzgeçli kepçe ile alıp sosun üzerine koyup karıştırıyoruz.
Kek kalıbı ,borcam yada kelepçeli kalıba bir sıra makarnadan biraz koyup kaşar peyniri rendesi gezdiriyoruz.Tekrar makarna tekrar peynir rendesi en üste peynir rendesi ile bitiriyoruz. 180 derece fırında 30-35 dak.pişiriyoruz. Dinlendirip kalıbı ters çevirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun

Yorumlar