LIMONLU KEK

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı limon suyu
2 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kalıbı Yağlamak için 1 kaşık tereyağ
Yapılışı :
Yumurta ile şekeri karıştırıp, köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Sonra sırası ile önce sıvıları ekliyoruz. Una kabartma tozunu karıştırıp en son karıştırıyoruz. Kek kalıbını tereyağ ile yağlayıp karışımı 170 derece ısınmış fırında 40-45 dak. pişiriyoruz. Soğuyunca ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar