LEBENİYE ÇORBASI

Malzemeler :
100 gr. dana kıyma
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 su bardağı buğday
250 Gr.süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 litre su veya etsuyu
Tuz

Üzeri için Malzemeler:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı kuru nane
Yapılışı :
Aksamdan nohut ve buğdayı ıslatıyoruz.
Ayrı ayrı haşlıyoruz.Ama buğdayın suyunu süzmüyoruz haşlanan nohutu buğdaya katıyoruz .Suyu eksikse etsuyu veya su ile tamamlıyoruz .Kıymaya tuz karabiber katıp nohut büyüklüğünde köfteler yapıyoruz kızartıyoruz.Çorbaya katıyoruz.Yoğurda yumurta sarısı ve unu katıp çırpıyoruz.Ilıştırarak çorbaya ekliyoruz.Tuzunu atıyoruz.Tuzunu yoğurttan önce atmayın yoğurt kesilir.Ayri bir yerde zeytinyağında soğanı pembelestirip nanesini ekliyoruz ve çorbanın üzerine gezdiriyoruz.Afiyet olsun..

Yorumlar