KUZU KOL

6 parça kesilmiş kuzu kol
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Kuzu kolu parçalarını yıkayıp kurulayın. Kalın yerlerine bıçakla kesik atın. Soğan,sarımsakları gelişi güzel küçük kesip kekik,pul biber, tuz ve zeytinyağ ile karıştıralım. Karışımı bir tepsi içinde yapıp etleri de ekleyin birkaç dakika ovun. Fırın torbasına 1 kaşık un koyup sallayıp dökün yapışmaması için. Etleri fırın torbasına soğan sarımsağı ile yerleştirin.Üzerine 4-5 adet kürdanla delik açın. Önce 200 derece ısınmış fırında yarım saat sonra ısıyı 180 e düşürüp bir saat pişirin. Yanında lavaş ayran ile servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar