KÖZ PATLICANLI KIYMALI BÖREK

Malzemeler :
3 adet yufka
İçi için:
4 adet patlıcan
2 adet soğan
2 adet sivribiber
200 gr kıyma
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı :
Patlıcanlı börekler, genellikle patlıcanı küçük küçük keserek kızartarak yapılır.Kimi kıymalı kimi kıymasız. Oysa Köz patlıcan ile daha hafif bir lezzet de oluyor. Yalnız patlıcan közlemenin bir püf noktası var. Üzerine bıçak ile bir iki delik açarsanız içinin acı su buharı uçar ve patlıcan daha güzel olur. Patlıcanları közleyip, poşetin içine koyuyoruz Böylece kabukları daha kolay soyuluyor. Kesinlikle Köz patlıcanı yıkamıyoruz. Bir tavada 2 adet soğanı küçük küçük doğrayıp, pembeleştiriyoruz., kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirip, kavuruyoruz.sivribiberi, Köz patlıcanı ekliyoruz. Tuzunu karabiberini ekliyoruz. Soğumasını bekliyoruz. Yufkanızı istediğiniz şekilde kesebilirsiniz. Tepsi böreği olarak da yapabilirsiniz.
Yufkayı üçgen dilimlere kesiyoruz. Geniş kenarına iki kaşık içten koyup, kaşar peyniri sevenler bir dilim kaşar peyniri de ekleyebilir. Daha sonra sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Sıvıyağ ile üzerini yağlayıp susam çörekotu serpip, yağsız tavada kızartıyoruz. Fırına vermek isterseniz yumurta sarısı yağ da sürebilirsiniz. Ama köz patlıcanın tadının öne çıkmasını istedim. İçinde baskın bir börek harcı olunca yufkası daha hafif olunca dengeliyor. Yine de tercih sizin.
Afiyet olsun.

Yorumlar