KONAK KEBABI

4 adet kemer patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
İçi için et sote:
350 gr kuzu kuşbaşı
1 orta boy soğan
1 orta boy domates
2 adet sşvribiber
Tuz karabiber
Sıvıyağ
Üzeri için püre:
2 adet patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
Suyu için:
1/2 yemek kaşığı salça
Su
Üzerine kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
Patlıcanları alacalı soyup 20 dakika kadar tuzlu elma sirkeli suda bekletiyoruz. Elma sirkesi kızartırken yağ çekmemesini sağlıyor. İyice kurulayıp patlıcanları kızartıp kağıt havluya çıkarıyoruz.
İçi için kuşbaşı etleri büyükse,,, küçültün kendi suyunu çekince kuşbaşı doğranmış soğanı ekleyip birlikte kavurun. Küp doğranmış domatesi biberi ekleyin. Tuzunu karabiberini atın. Sos pişince patlıcanların ortasını açıp et soteyi paylaştırın. Püre için patatesi haşlayıp ezin tereyağ ve sütü tuzunu katıp karıştın. Et sotenin üzerine birer ikişer kaşık koyun. Salçalı suyunu da ekleyip üzerini folyo ile
kapatıp 180 derece de yarım saat pişirin. Üzerini açıp kaşar peyniri dilimlerini koyuyoruz tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

Yorumlar