KÖFTELI AVCI KEBABI

Malzeme:
Köftesi için :
Yarım kg kıyma kuzu dana karışık
Bir su bardağından iki parmak eksik galeyana unu
1 ortaboy soğan rendesi
1 yumurta
Tuz karabiber köfte baharatı
Diger malzemeler:
3 adet ortaboy patates
3 adet havuç
5-6 adet sivribiber
2 ortaboy domates
6-7 adet kültür mantarı
1 adet sogan veya birkaç tane arpacık sogan
1 cay bardağı bezelye konservesi
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
Kızartmak için :
1 cay bardağı sıvı yag
Yapılışı:
Evvela köftesini yapalım.Sogani rendeleyip yumurtayı bütün olarak kırıp tum malzemeyi karıştıralım .Soganin suyunu süzmeyin galeta unu çekecek .
Soğanınız susuz ise galeta ününü biraz su ile ıslatın .İyice yoğurup top köfteler yapın.
Havucun patatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın .Domatesin kabuğunu soyup dilimleyin.Biberleri üçe dörde bölün .Mantarlari yıkayıp dört beş dilime kesin.Simdi ayrı ayrı ama ayni yağda sırası ile kızartalım.Önce patatesleri sonra havucu biberi mantarı atıp hafif kızartın .Sonra köfteleri kızartıp pesinden julyen doğranmis soganı ve domatesleri de soteleyin.
Fırın kabına sırasıyla koyup Uzerine bezelyeleri serpiştirin.Domatesleri de ilave edin.Bir su bardagi su ile salçayı açıp biraz tuz ile karıştırıp yemeğin üzerine gezdirin.Pul biber atıp 180 derece ısınmış firinda yarım saat kadar pişirin.Fırından çıkınca kekiğini serpiştirip sıcak servis yapın.Afiyet olsun

Yorumlar