KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ

Karnabaharın kök kısmını kesip, yıkayıp, çiçeklerine ayırıyoruz. Tencerede kaynar su yapıp içine yarım limon sıkıp tuz atıyoruz. Çok az haşlıyoruz süzüyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz. Üzerine kıymayı koyup suyunu çekene kadar kavurup iyice açıyoruz topak olmasın. Sivri biberleri ufak doğrayıp salça ve domates sosu ile kıymaya ilave ediyoruz. Biraz tuz karabiber atıyoruz. Haşlanan karnabaharları tencereye diziyoruz. Üzerine kıymalı sosu yayıyoruz. Karnabaharların üzerine çıkmayacak çiçek kısımlarının altında kalacak kadar sıcak su koyup az tuz atıp pişiriyoruz. Kök kısımları yumuşamışsa pişmiş demektir. Afiyet olsun.

Yorumlar