Ana içeriğe atla
- Malzemeler:
1 adet kereviz
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
2 dış sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
Zeytinyağ
Dereotu
Bir fiske tuz
Sunum icin :
Portakal kabuğu
Yapılışı:Çay davetleri, ızgaraların yanında ,mezelik yada diyette hatta kereviz yemem diyenlere bile yenilebilir bir lezzet..
Kerevizi isterseniz Çiğden de yapabilirsiniz.. Miktarı kişi sayısına göre artırabilirsiniz.
Kararnamesı için soyunca limonlu suya koyun.
Kerevizi hızlı bir şekilde rendeleyip üzerine zeytinyağ gezdirip bir iki dakika çevirin. İyice soğuyunca rende sarımsak ile yoğurdu karıştırın.Diğer malzemeleri ekleyin.Damak tadınıza göre miktarları ayarlayabilirsiniz. Portakalı ortadan kesip içini alın .Kase olarak kullanın .Yoğurtlu kerevizi içine doldurun. Üzerini bütün ceviz ve kereviz yaprağı ile süsleyin.Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder