KAYISI REÇELİ

Malzemeler
1 kg kayısı
1 kg şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Kayısıları yıkayıp bıçakla ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıyoruz. Üzerine şekeri döküp bir gece bekletiyoruz. Benim kayısılar yeterince su salmadığı için ben yarım su bardağı kadar su ilave ettim. Ertesi gün Önce kısık ateşe koyup şeker eriyene kadar kaynatmaya başlayın. Kayısılar biraz kaynayıp yumuşayınca içinden çıkarıp ayrı bir tabağa alın. Suyunu kıvam alana kadar kaynatın. Bu arada bademlerin kabuklarını kırıp kaynar suya koyun biraz bekleyin üzerindeki siyah kabuklarını çıkartın. Tekrar kayısıları tenceredeki şekeri ile buluşturup bademlerini de ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 2-3 dak sonra kapatıyoruz. Köpüğü kaldıysa delikli kepçe ile alıyoruz. Kavanoza dolduruyoruz. Afiyet olsun. .,

Yorumlar