Ana içeriğe atla
- Malzeme :
Hamuru için :
5 su bardagi un
1 yemek kasıgi sıvıyag
Tuz
İçi için :
300 gr kıyma
2 adet soğan
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Su
Yapılısı :
İlk once hamuru eke yapışmayan kıvamda hazırlayıp dinlendiriyoruz .Yarim saat sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp tekrar 20 dak dinlendiriyoruz.ici için sogani maydanozu kusbasi doğrayıp Kiymaya tuzu ve biberleri de katıp suyu yavas yavas ilave edip sulu bir karışım hazırlıyoruz .Hamura sürülecek şekilde cıvık olacak.Tabak büyüklüğünde açıp yarısına kıymasını sürüp diger yarısını uzerine kapatıyoruz.Agzini elle bastırıp kapatiyoruz
Tereyağ yada sıvıyag olabilir..
Kastamonu etli ekmek sıcak servis yapılır üst üste konmaz ..
Yaninda köpüklü ayran ile ikram edilir ..
Afiyet olsun ..
Yorumlar
Yorum Gönder