KARNABAHAR SALATASI

Çok faydalı bir sebze olan karnabahar da pek çok değişik şekillerde kullanılabilen bir sebze...

Bu kez salata olarak sofrada yer verin.Özelikle et kofte tavuk kızartmalarının yanına çok yakışıyor..Ayrıca diyet yemeği olarak da güzel bir seçim..Malzemeler :
1 küçük karnabahar
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu (haşlama suyuna)
Yapılışı :
Karnabaharı temizleyip çiçeklerine ayırın yıkayın.Tencereye suyu koyun kaynayınca 2 kaşık limon ve 1 tatlı kaşığı tuz atıp kalın dip sapları yumuşayana kadar haşlayın.. Haşlanınca süzgeçe koyun süzülsün ve iyice soğusun.
Sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Soğuyan karnabaharları servis tabağına alın. Büyük çiçekleri iki üç parçaya bölebilirsiniz .Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. İki yemek kaşığı zeytinyağını da gezdirip maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..

Yorumlar