KARNABAHAR ÖGRATEN

Malzeme :
1 adet karnabahar
Kıymalı sos :
200 gr kıyma
3adet ortaboy Soğan
3 adet sivribiber
1 yemek kasıgi salca
Sıvıyag
Tuz
Karabiber pulbiber
Beşamel sos:
2 yemek kasıgi un
2 su bardagi sut
2 yemek kasıgi tereyağ
Bir fiske tuz
Üzerine kasar peyniri
Yapılışı:
Karnabaharı 2 yemek kasıgi süt kattığınız suda dal kısımları yumuşayana kadar haşlayıp süzüyoruz.Süt rengini bembeyaz yapıyor.Kıymali sosu hazırlıyoruz.Soganlari küp küp doğrayıp sıvı yağda hafif pembelestirip kıymayı ilave edip kavuruyoruz.
Salçasını tuzunu biberini koyup bütünleştiriyoruz.
Karnabaharın üzerine her yerine yayıyoruz.
Beşamel sosu hazırlıyoruz.
Tereyagini eritip unu kokusu çıkana kadar kavurup soguk sütü ilave edip bir fiske tuz atıp kaynayıp koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
Kıymali karnabaharın üzerini kaplayacak şekilde yayıyoruz.180 derece ısınmış fırında 20 dak kadar pişirip çıkarıyoruz üzerine kaşar peyniri yayıp tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Kasar peyniri ince dilimler yapın daha guzel oluyor.
Afiyet olsun..

Yorumlar