Malzemeler :
1 kg dut
4 su bardağı şeker
1 yemek kasigi limon suyu
1 cay kasigi tereyağ
Yapılısı :
Ellerinizi boyayabilir.,üzerinize sıçrarsa leke yapabilir bilginiz olsun.Dutların saplarını çekerek dağıtmadan çıkarın .Suzgecte üzerinden su geçirip süzülmesini bekleyin.Tencereye bir kat dut bir kat seker olarak koyun bir gece buzdolabında beklesin.Ertesi gun kısık ateste ocağa koyun 10 dak icinde seker eriyecek .Durmadan karıştırmayın ezilmesin ve tahta kasik kullanın.Kaynamaya başlayınca icine tereyagini atın bu tasmasını önler reçele parlaklık verir.Orta hareketli ateste 10 dak kaynatıp limon suyunu ekleyin 2 dak sonra kapatın .Saklamak istiyorsanız sıcakken kavanoza koyup agzini sıkıca kapatın ters çevirin .
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder