KABUNE PILAVI

Akdeniz'in özellikle Isparta yöresinin düğün yemeği olarak farklı sekillerde yapılan bir pilav yemeği ..İsteğe bağlı havuc ve nohut konmayabilir.
Malzeme :
2 su bardağı pirinç
400 gr kadar kemiksiz et
1 orta boy soğan
2 adet havuç
Yarım su bardagi nohut
Üç yemek kasıgi tereyağ
Karabiber
Pul biber
Tuz
Yapılısı :
Pirinci ılık suya koyup ıslatalım .Etimizi iyice yumuşayana kadar haşlayalım.
Soğanı piyazlık yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ve karabiberle ovalım. Havuçları halka halka dilimleyelim. Büyükse bölelim.
Pişen Eti küçük küçük didikleyerek parçalara ayıralım .Nohutu haşlayıp süzelim .Pirinci süzüp
yıkayalım .Bunlari hazırladıktan sonra gelelim tencereye yerleştirmesine ...
Pilav yapacağınız tencerenin en altına soganları ,üzerine didiklenmiş etleri kenarına havuc dilimlerini dizelim.Pirince nohutu karıştırıp Etlerin üzerine yerleştirelim.Karıştırmayacağız kat kat olacak.Uzerine tereylagini eritip gezdirelim. Et suyundan 3 bardak koyalım .
Üzerini düz bir tabak ile kapatıp kapağını örtelim.Ocağın altını açalım kaynayınca en küçük yere kısık ateşe alalım.Pirinçler pişene kadar pişirelim.
Pirincinizin cinsine göre su az gelirse et suyu ilave edin.
Demlendikten sonra tencerenin ağzına servis tabagi kapayıp ters çevirelim .Uzerini pul biber ile süsleyelim. Afiyet olsun ...

Yorumlar