KABAK SANDAL SEFASI

4 adet sakız kabağı
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için :
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kaşık un
1 su bardağı un
Üzeri için kaşar peyniri
Suyu için :
1 yemek kaşığı salça
1, 5 su bardağı su, tuz
Yapılışı :
Kabakların kabuğunu kazıyoruz. Uzunlamasına ikiye kesip çekirdekli kısmı oynuyoruz. 5 dak haşlıyoruz.
Borcama alıyoruz. İçi için kıymayı sıyıyağ ile suyunu çekene kadar kavururken küçük doğradığımız soğanı ekliyoruz. Soğanlar ölünce küp küp doğradığımız domatesi ekliyoruz. Bir tatlı kaşığı salça tuz karabiber ile içi hazırlıyoruz. Kabakların ortasını dolduruyoruz. Üzerine beşamel sos yapıyoruz., Tereyağını eritip unu hafifçe kavuruyoruz. Sütü ekleyerek, boza kıvamına getiriyoruz. Kabakların üzerine ikişer kaşık gezdiriyoruz. Suyu için salçayı su ile açıp tuz ekleyip bir iki taşım kaynatarak yemeğe ekliyoruz. Üzerini folyo ile kapatıp 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz. Folyoyu açıp kaşar peyniri dilimlerini koyuyoruz tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..

Yorumlar