ISPANAKLI YUMURTA

1 kilo ıspanak
6 adet yumurta
3 adet soğan
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Ispanaklar temizleninceye kadar bol su ile yıkanır. Geniş bir kaba konur. Acılık veren yeşil suyunun çıkması için ıspanakların üzerini örtecek kadar kaynar su dökülüp alt üst ederek çökmesi sağlanır. 15-20 dakika bekletilir. Suyu süzülür soğumaya bırakılır. Bu arada soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur. Ispanaklar avuç içinde sıkılıp küçük küçük doğranır. Kavrulan soğana ilave edilerek bir süre daha kavrulur. Karabiber ve tuz ilave edilir. Fırın tepsisine dökülür. Yumurtalar için kaşığın tersiyle ıspanaklara bastırıp çukurlar oluşturulur ve yumurtalar bu oyuklara kırılır. Yumurtaların üzerine de tuz ve karabiber serpilir. 180 derece fırında yumurtalar pişene kadar pişirilir sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Yorumlar