İSLİM KEBAP

  • Türk mutfağının sevilen yemeklerinden patlıcan islim kebap, kürdan kebabı, çöp kebabı.. Aslı etli ama genellikle köfte ile yapılan da davet yemeği olabilecek kadar göze ve damağa uygun..
Malzemeler :
1 kg patlıcan
Kızartmak için :
Sıvıyağ
İçi (köftesi için) :
Yarım kg kıyma
1 adet soğan
3 yemek kaşığı galeta unu veya bayat ekmek
Tuz karabiber
Üzeri için:
4 Sivri biber
2 Domates
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı :
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına yarım parmak kalınlığında dilimliyoruz. Tuzlu elma sirkeli suda 20 dakika kadar acısı çıkması için bekletiyoruz. Elma sirkesi yağ çekmesini engelliyor. Sonra iyice kurutup kızartıyoruz. Kağıt havlu da beklemeye alıyoruz. Biraz soğusun.
Köfte için soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Malzemeleri katıp yoğuruyoruz. Yuvarlak yassı köfteler yapıp kızartıyoruz.
Patlıcanın iki uzun dilimini X çarpı şeklinde koyup ortasına köfteden 2 adet, patlıcan diliminiz kısa boylu ise bir adet koyup karşılıklı kenarları üst üste kapatıp köfteyi sarıyoruz. Kürdan batırıp tutturuyoruz. Üzerine domates ve biber dilimi saplıyoruz.
1 kaşık salçayı su ile açıp tepsiye döküyoruz. Üzerine pişirme kağıdını ıslatıp sarıyoruz. Tekrar folyo geçiriyoruz. 200 derece fırında 25 dak. Bu şekilde pişirip üzeri açık 5 dak daha pirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun

Yorumlar