İSLAMA KÖFTE

Sakarya nın meşhur lezzetini yerinde yemek gibisi yoktur.Ama naçizane evde de yaparak hiç yemediyseniz tatmış olur canınız çektiyse özlem gidermiş olursunuz..
Malzemeler :
1 cm kalınlığında dilimlenmiş bir bütün bayat ekmek ...
Köftesi için :
1/2 kg kuzu döş dana karışık kıyma
1-2 dilim bayat ekmek
1 adet soğan rendesi
Tuz karabiber kimyon
Maydanoz
Sosu için:
1 yemek kaşığı dolusu salça
Pulbiber
Kemik suyu
Üzeri için :
Domates
Biber
Yapılışı :
Öncelikle kemiği kaynatıp suyunu süzüyoruz.Tencereye salçayı pul biberi koyup kemik suyu ile açıyoruz bir taşım kaynatıyoruz.Bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.Köfteyi yoğurup biraz dinlendiriyoruz ve şekil veriyoruz.Gerçeğinde tabiki kömür ızgarada pişiriliyor.Böyle bir imkanınız yoksa yağsız tavada ,ızgara tavasında yada tost makinesinde kızartabilirsiniz.Tavaya biraz sııvıyağ koyun ve ekmek dilimlerini salçalı sosa batırıp kızartıyoruz.Köfteye bütün tadı veren bu aslında servis tabağının altını kızarmış bu soslu ekmekler ile döşeyin.Üzerine ızgara köfteleri yerleştirin.Domates ve biberleri de közleyip yada kızartıp üzerine yerleştirin köfteniz servise hazır .Yanında piyaz ile servis edilir .Afiyet olsun..

Yorumlar