FIRINDA ÇANAK PATATES

  • 4 adet patates
    250 gr kıyma
    2 adet soğan
    1 kaşık domates salçası
    Sıvıyağ
    Tuz karabiber
    Üzerine :
    1 adet domates
    4-5 adet sivri biber
    Yapılışı :
    Patateslerin kabuklarını soyup ortadan kesiyoruz.İçlerini oyuyoruz.Çıkanları ayrı kizartarak yada püre vs yaparak kullanabilirsiniz. Oyduğunuz Patatesleri kızartıyoruz . Yağını çekmesi için kağıt havlu üzerinde bekletiyoruz.Bu arada içini yapıyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp kavuralım.Kıymayı ekleyip karıştırın.Suyunu çekince salçayı tuzu biberi ekleyelim. Altını kapatıp maydanoz ekleyelim.
    Patatesleri fırın kabına yerleştirip kıymalı iç ile dolduralim. Üzerlerine birer dilim domates ile sivri biber koyalım.1 kaşık salçayı sulandirip patateslerin seviyesine kadar ılık su ekleyelim. Üzerini folyo ile kapatıp 180 derece fırına verelim 40 dak sonra folyoyu açıp 5 dak daha firinlayalım. Afiyet olsun..

Yorumlar