ETLI BULGUR PİLAVI

Malzeme :
2 su bardagi pilavlık bulgur
1 adet sogan
150-200 gr kadar kuzu tantunilik et
2 adet domates
3-4 sivribiber
tuz-karabiber
Yapilisi :
  • Etinizi dana eti kullanacak iseniz önceden biraz haslayin yumusasin.Suyunuda pilava koyabilirsiniz.Kuzu tantunilik yani kucuk kucuk kesilmiş kuzu etinde haslamaya gerek yok. Tencereye yağımızı koyuyoruz Etimizi tencereye alip kavuruyoruz.Suyunu cekip kızarmaya başlarken ufak dogradigimiz kusbasi sogani katıp et ile birlikte kavuruyoruz.Sivribiberleride dograyıp birlikte çevirerek kızartıyoruz.Domatesin kabugunu soyup kusbasi dograyıp ilave ediyoruz.Biraz pişince yıkadığımız bulguru tencereye et soteye ilave edip tuzunu karabiberini koyup 4 su bardagi su ilave edip altını kısıp su çekene kadar pisiriyoruz.15-20 dak demlendirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun…

Yorumlar