ELI BÖĞRÜNDE (KAHRAMANMARAŞ)

Kahramanmaraş ın bu nefis kebabı lezzetli olduğu kadar yapması da çok kolay bir görsel şölen . Yanyana adıyla da bilinir lavaş ile servis yapılır.
Malzemeler :
1 kg kuzu kuşbaşı
5-6 adet domates
300 gr arpacık soğan
1 baş sarımsak
10 adet sivri biber
2-3 adet kırmızı biber
Kekik karabiber pulbiber
Tereyağ
Tuz
Yapılışı :
 Tepsiye kuşbaşı eti koyup kekik tuz biberleri üzerine atıp bir iki dakika ovalim. Tepsinin ortasına eti koyup ortasını açın ve ayıklanmış sarımsakları yerleştirin. Bir yanına sivri biberleri iri doğrayıp sıralayın. Bir tarafa da arpacık soğanı yerleştirelim.Domatesleri bütün koydum ama + şeklinde çizik attım içi pişsin diye.Tereyağ parçacıklarını da tepsiye yer yer serpiştirelim. Üzerine pişirme kağıdını ıslatıp sıkıp yayalım ve alüminyum folyo ile kapatıp 180 derece fırında 45 dak.pişirelim. Üzerini açıp 15 dak kadar fırınlayıp lavaş ile servis yapalım.
Afiyet olsun.

Yorumlar