DOMATESLI PİLAV

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 domates (yada domates sosu)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı

Kolay gibi görünse de domatesli pilavı tane tane tutturmak zordur. Pirinci el dayanacak sıcaklıkta ki suda ıslatın en az yarım saat daha fazla da tutabilirsiniz. Daha sonra süzüyoruz. Tencereye yağları koyup tereyağ eriyince pirinçleri döküyoruz şekeri tuzu atıp kavuruyoruz. Pirinçler tane tane olunca kabuğunu soyduğumuz küçük doğradığımız domatesi (ben yazın yaptığım domates sosunu kullandım) bir süre daha pirinçlerle kavuruyoruz. Birebir yani 2 bardağa 2 bardak sıcak su koyuyoruz. Kaynayınca ocağın küçük gözüne alıp altını kısıyoruz. Suyunu çekince tencere ile kapak arasına kağıt havlu koyup 20 dakika kadar demlendiriyoruz. Arada bir kere kenardan ortaya doğru karıştırın pirinciniz cinsine göre su miktarını kontrol edin. Afiyet olsun.

Yorumlar