CURCUNA SALATASI

Son amanlarda günlerde çok değişik şekillerde yapılan pek meşhur bir salata aperatif sofralarda görüntü şıklığı ve tabi ki de servis kolaylığı bakımından tercih sebebi ..
Başka şekillerde de yapacağım bu kez havuçlusunu yaptım .Deneyin seveceksiniz..
Malzemeler :
1 paket etimek
5 orta boy havuç
1 kase süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzerini süslemek için maydanoz ve Mısır
Yapılışı :
  • Havuçları rendeleyip zeytinyağında diriliği gidene kadar çevirelim.
    Püf noktası yoğurt fazla sulu olmayacak.Eğer ev yoğurdu kullanıyorsanız suyunu süzün (tel süzgeçte bir süre bekletin ama suyu atmayın hamur işlerine kabartıcı içince de şifa kaynağıdır) yada süzme yoğurt kullanın.Sarımsakları rendeleyip mayonez ile yoğurda karıştırın.Yoğurdunuz sürülecek gibi olsun çok katı ise biraz su ile açın. Ben tek sıra etimekden yaptım isterseniz iki paket alıp iki kat kullanabilirsiniz .( İki katlı sevmedim Etimekleri borcama dizin.Üzerini yoğurt ile kaplayın.Streç ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletin .Akşamdan yapınca çok güzel oluyor.Sabaha kadar Etimekler yoğurdun suyunu çekip yumuşuyor.Ertesi gün kavrulmuş havucu yayın.Üzerini de kalan yoğurt ile kapatın .Yoğurdunuz yetmezse ilave edin.Maydanoz ve Mısır ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun .

Yorumlar