ÇILEK REÇELİ

Malzeme :
  • 1 kg çilek
    3 su bardağı şeker
    1 cay kaşığı tereyağ
    1/2 limon suyu ya da
    1-2 diş limontuzu
    Yapılışı :
    Çilekleri temizleyip bol su ile iyice yıkıyoruz.Süzgecte süzdürüyoruz.Büyük olanları kesebilirsiniz.Reçel kaynatacağımız tencereye akşamdan koyup üzerine şekeri döküp karıştırıyoruz.Bir gece kendi suyunu salması için bekletiyoruz.En az 7-8 saat durmalı.Sabahleyin evvela kısık ateşe koyuyoruz .Kaynamaya başlayınca altını kapatıp yarım saat kadar bekletiyoruz.Böylece eriyen şekeri çilekler çekiyor ,çileklerin kokusu da şekere geçiyor. Tekrar kaynatmaya başlıyoruz.Göz göz kaynama başlayınca tereyağını atıyoruz.Orta hararetli ateşte ara ara tahta kaşık ile karıştırarak 20 dak kadar kaynatıyoruz.Limon suyunu yada limontuzunu koyup 3-4 dak. daha kaynatıyoruz.Kıvamını iki şekilde anlayabilirsiniz.Buzluga koyup soguttugunuz cam tabağa bir kaşık koyup akışkanlığına bakarak; ikincisi de bir bardak suya bir iki damla recel akıttığınızda damlalar dağılmıyorsa kıvamı olmus demektir.Yalniz tencerede bırakmıyoruz .Çünkü sıcak olduğu icin kıvamı değişebilir.Kışa saklamak istiyorsanız kavanoza boşaltıp ağzını kapatabilirsiniz.Yenecek ise kapamayın soğusun öyle kapatın.Afiyet olsun..

Yorumlar