Çİ BÖREK


Hamuru için:
  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz ve su
İçi için :
  • 250 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan rendesi
  • Tuz karabiber
  • Yarım çay bardağı su
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

Eskişehirin meşhur bir böreği. Göç eden Kırgızların kıpçak dilinde söylediği *çi* lezzetli demek. Çiğ değil yani
Hamur malzemelerini kulak memesi yumuşaklığında yoğurup 20 dakikz kadar dinlendiriyoruz. Sirke gevreklik yağda kolay açılmasını sağlıyor.
İç malzeme için soğanı rendeleyip kıymaya tuz karabiber ve yarım çay bardağı su katıp sürülebilecek kıvamlı hale getiriyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yada oklava ile açıp içten yemek kaşığı ile alıp kaşığın tersi ile üzerine sürüp kenarlarını hamur kapatıcı yada tabakla kesip bol yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar