BOHÇA BÖREĞİ

  • 1 kg yufka
  • 1 paket eritilmiş margarin

İçi İçin :

  • 350 gram beyaz peynir
  • 100 gram  kaşar peynir rendesi
  • İnce doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 kase yoğurt
  • Tepsiyi yağlamak için; sıvı yağ
Yapılışı :

Bir yufkayı serip her tarafını eritilmiş margarin ile yağlıyoruz. Kenarlarını yufkanın ortasına gelecek şekilde katlayıp bir kare oluşturuyoruz. Sonra dört parçaya kesiyoruz, her bir parçanın içine önce bir tatlı kaşığı yoğurt üzerine; beyaz peynir, kaşar peynir, maydanoz, kırmızıbiber ile yaptığımız karışımdan bolca koyuyoruz. Karşılıklı kenarları bohça şeklinde kapatıyoruz, kapattığımız kenarı alta gelecek şekilde kenarları bohça şeklinde kapatıyoruz. Kapattığımız yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş ve yağlanmış tepsiye diziyoruz. Kalan yoğurda biraz sıvı yağ katıp böreklerin üzerine sürüyoruz. Dilerseniz susam ve çörek otu serpebilirsiniz. 200 dereceye fırını açıp böreği de içine koyuyoruz. Altı Üstü kızarınca fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar